Saturday, January 28, 2012

Πάουλο Κοέλο και πράσινα άλογα!

Πολύ τρέξιμο έχει πέσει τελευταία, και το άφησα παραπονεμένο το blog μου και ένας Θεός ξέρει πότε θα βρω χρόνο να ξαναγράψω οπότε τώρα που μου τη βίδωσε είναι μία πολύ καλή ευκαιρία. Οπ! Πρώτη μου ανάρτηση για το 2012! Καλή μας χρονιά!
Κάνοντας λοιπόν χώρο στη βιβλιοθήκη μου πρόσφατα πέτυχα το βιβλίο "Ο Αλχημιστής" του Πάουλο Κοέλο.. Και δυστυχώς θυμήθηκα την περίφημη ατάκα που περιέχει: "Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, τότε όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις.". Ε είσαι καραγκιόζης ρε φίλε! Άλλο αισιοδοξία και άλλο βλακεία!
Δηλαδή αρκεί να θέλω κάτι πάρα πολύ, και το σύμπαν θα μου το φέρει στο πιάτο! Μου θυμίζει την γιαγιά μου που μου έλεγε στις εξεταστικές μου ότι η προσευχή και η πίστη στον Άγιο Τάδε είναι σημαντικότερη από το σωστό διάβασμα!
Ή αν το πάρεις αλλιώς, αν ήθελα κάτι πάρα πολύ αλλά τελικά δεν το κατάφερα ή δεν έγινε τέλος πάντων, τότε σημαίνει αυτομάτως ότι δεν το ήθελα αρκετά πάρα πολύ.. Χμμ.. Πόσο πάρα πολύ πρέπει να το θέλω δηλαδή για να γίνει; Υπάρχει κλίμακα; Να μας πεις ρε Κοέλο να ξέρουμε.
Και φυσικά το κορυφαίο όλων, είναι ότι όχι μόνο σε μένα (είπαμε δεν είμαι τόσο γκαντέμης) αλλά κατά γενική ομολογία, όταν θέλεις κάτι πάρα πάρα πααάρα πολύ τότε το σύμπαν κάνει τα πάντα για να μην το πετύχεις! Ε έτσι είναι! Οπότε τι φούμαρα κάθεσαι και μας πουλάς; Απλά έγραψες αυτά που ήθελε ο κοσμάκης να ακούσει και σου λέει μετά πόσο γαμάτος και ουάου είσαι, και καλά. Μούφες! Για να μην σχολιάσω και το υπόλοιπο βιβλίο..

Πάντως όταν πέτυχα πριν μερικά χρόνια στο Ελ. Βενιζέλος το Έντεκα Λεπτά σε paperback έκδοση γύρω στα οκτώ-δέκα ευρώ, και είπα να του δώσω μία δεύτερη ευκαιρία δεν ήταν τόσο χάλια. Αν και με έφτασε αρκετές φορές να θέλω να το πετάξω από το παράθυρο με τον κυνισμό του..

Υ.Γ.1. Νομίζω ότι τα πολλά ΜΠΡΑΦ με έχουν πειράξει..
Υ.Γ.2. Βλέπω υπάρχει και άλλος κόσμος που συμφωνεί μαζί μου! Χεχεχε!

3 comments:

  1. Ανακάλυψες τον τροχό!

    Xρόνια θυμάμαι τη φράση "Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια" -Coelho my ass

    Βέβαια φαντάζομαι ο συμπαθής συγγραφέας θέλει να πει ότι η θετική σκέψη και η δύναμη της κάνει θαύματα καμιά φορά, αλλά αυτό από το να περιμένεις κάθε φορά να γίνει τέτοια φάση, έχει μια απόσταση...Ή αλλιώς αυτός στη ζωή του υπήρξε πολύ κωλόφαρδος!!!

    ReplyDelete
  2. Αμέσως με τον καλό το λόγο εσύ ρε! Ομολογώ την φράση που λες δεν την έχει πάρει το αυτί μου, αλλά και έτσι να είναι πάλι θα το πόσταρα γιατί έτσι μου τη βίδωσε σήμερα.

    Πάντως αν έχεις διαβάσει το βιβλίο δεν το αποδίδει στη θετική σκέψη. Απλά το θέλεις και ως δια μαγείας, αργά ή γρήγορα, γίνεται!

    ReplyDelete
  3. Έκπλήσσομαι που σου άρεσε το 11 λεπτά..! Λοιπόν, να σου πω κάποια πράγματα αγαπητέ Χρήστο.. Ο Coelho, ανήκει σε μια χριστιανική θρησκευτική ομάδα, αρκετά διάσημη στην Βραζιλία, όμως και λίγο πιο παροπιδισμένη από εκείνη της γιαγιά σου, οπότε δεν θα έπρεπε να εκπλήσσεσαι.. Όπως και να 'χει, το βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από τον Coelho είναι το Εγχειρίδιο του Πολεμιστή του Φωτός. Και φυσικά με την ανεκτικότητα που έχεις απέναντι σε κάποιον που ακόμη φοβάται την εξελικτική βιολογία!!! :-P Τα υπόλοιπα βιβλία του είναι για νεαρές ηλικίες..

    ReplyDelete